To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Daktare, nemiga mane visai išsekino. Ką daryti?...

- Daktare, nemiga mane visai išsekino. Ką daryti?
- Ar nebandėte skaičiuoti avių?
- Bandžiau, nepadeda.
- Tuomet tegu kiekviena avis papasakoja savo biografiją.

  • Jei sunkiai tuštinatės, ar dažnai būna užkietėję viduriai, gerkite daug skysčių ir valgykite skaidulinio maisto (vaisių, daržovių, rupių duonos produktų).

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Jei moteris sirgo vienos krūties vėžiu, susirgti kitos krūties vėžiu tikimybė yra 3-4 kartus didesnė.

Vitaminas K2 gali sumažinti riziką susirgti vėžiu

artodamas vitamino K2 turtingo maisto, žmogus gali sumažinti riziką susirgti vėžiu, rodo naujas tyrimas.

Perspektyviniu Europos vėžio ir mitybos tyrimu (EPIC) gauti duomenys parodė, kad daugiausia vitamino K2 (tačiau ne vitamino K1) suvartojantiems žmonėms yra mažesnė rizika susirgti vėžiu ir nuo jo mirti.

Vokietijos aplinkos sveikatos tyrimo centro mokslininkai išanalizavo duomenis apie 24340 EPIC tyrimo dalyvius, kurių amžius buvo nuo 35 iki 64 metų.

Per 10 stebėjimo metų nustatyti 1755 susirgimo vėžiu atvejai, iš jų 458 baigėsi mirtimi. Gautieji rezultatai parodė, kad daugiausia vitamino K2 savo organizme turėjusiems asmenims tikimybė susirgti vėžiu buvo 14 procentų mažesnė, palyginti su tais, kas vitamino K2 turėjo mažiausiai.

Be to, pastebėta, kad daugiausia K2 turėjusiems asmenims tikimybė mirti nuo vėžio buvo 28 procentais mažesnė. Tyrimo ataskaitą paskelbė žurnalo „American Journal of Clinical Nutrition" internetinė svetainė, praneša nutraingredients.com.

Vokiečių mokslininkai taip pat nustatė ryškų vitamino K2 ryšį su prostatos vėžiu. Tai buvo pastebėta ir ankstesniuose tyrimuose, ir tai rodo, kad vyrai turi daugiau galimybių labiau sumažinti susirgimo vėžiu riziką.

Yra dvi pagrindinės vitamino K rūšys - filochinonas (vitaminas K1) ir menachinonai (vitaminai K2). K1 turi žaliosios lapinės daržovės kaip salotos, brokoliai ir špinatai, ir įprastiniame vakarietiškame maiste jis sudaro maždaug 90 procentų žmogaus gaunamo vitamino K, o vitaminas K2 sudaro 10 procentų.

Vitaminą K2 gamina žmogaus žarnyne esančios bakterijos. Jo yra ir gyvulinės kilmės produktuose, daugiausiai - kepenyse bei fermentiniame sūryje.

Pastarasis tyrimas papildo kol kas negausius duomenis apie galimą teigiamą vitamino K poveikį sveikatai, visų pirma, kaulams, širdžiai bei kraujagyslėms, taip pat odai.

 


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai